DIENSTEN

Nieuwbouw

Een eigen huis of pand laten bouwen is niet te vergelijken met de aankoop van een bestaand pand. Bij nieuwbouw heeft u het summum aan mogelijkheden om uw wensen te realiseren. Wij bouwen bouwwerken die elk uniek is en voldoet aan de persoonlijke wensen van de opdrachtgever, zo heeft elke woning zijn eigen karakter. Wij bouwen dus geen cataloguswoningen met een vaste prijs. Met hulp van een architect kunt u een plan van aanpak inclusief een programma van eisen opstellen. De architect maakt en ontwerp en zorgt dat alle vergunningen worden verleend. Bent u tevreden met het ontwerp? Wij zorgen ervoor dat dat het bouwwerk kwalitatief goed opgeleverd wordt.  

Tegenwoordig wordt er steeds meer gewerkt in een bouwteam. Een bouwteam bestaat uit een architect, een bouwbedrijf en een installatiebedrijf. Direct vanaf het begin, dus bij het bepalen van de woonwensen en het ontwerpen van het bouwwerk, zullen we met het bouwteam om de tafel zitten. Dit om het ontwerp zo perfect mogelijk te maken, onduidelijkheden te voorkomen, bouwfouten te verminderen en de realisatiefase zo snel mogelijk te laten verlopen. Tijdens de bouwfase is er een vaste aanspreekpunt (de uitvoerder) op de bouw aanwezig, die ook aanwezig is bij de bouwvergaderingen.

Verbouw

Verbouw is een breed begrip in de bouwwereld. Of het nu gaat om uw woning in zijn geheel verbouwen, uw woning uitbreiden, nieuwe kozijnen laten plaatsen of een dakkapel op uw dat laten plaatsen , in alle gevallen kunnen wij iets voor u betekenen. Een verbouwing is anders dan nieuwbouw. Je hebt namelijk te maken met een bestaand bouwwerk, dat altijd weer uniek is. Bouwbedrijf Doornbos B.V. helpt u graag met het geven van advies en het verzorgen van tekeningen en/ of vergunningen, voordat we uw verbouw plannen uitvoeren. Doordat wij werknemers met het spreekwoordelijke timmermansoog in dienst hebben, kunnen wij u de zekerheid bieden van een geslaagde verbouwing. 

Onderhoud en Renovatie

Elk huis moet onderhouden worden, zodat er geen grote problemen ontstaan. Door tenminste 1 keer per jaar het huis, zowel binnen als buiten, grondig na te lopen op eventuele gebreken voorkomt u dat kleine mankementen de kans krijgen om later voor grotere problemen te zorgen. Sommige onderhouds- en renovatie werkzaamheden kunt u zelf verrichten, maar er zijn ook vele zaken waarbij u niet over het benodigde gereedschap of vakkennis beschikt. Bouwbedrijf Doornbos B.V. kan de onderhouds- en renovatie werkzaamheden voor u uitvoeren. Met onze houtbewerkingsmachines kunnen wij bijvoorbeeld kozijnen, deuren of bepaalde detaillering zelf maken. Heeft u een monumentaal pand? Geen probleem, wij helpen u met de vergunningen en zullen uw pand in de oorspronkelijke staat herstellen. 

Eigen werkplaats

Bent u opzoek naar oplossingen die maatwerk vereisten? Onze werkplaats is voorzien van een uitgebreid machinepark. Hierdoor kunnen we gemakkelijk inspringen op de vraag van de opdrachtgever. Hier maken we onder andere: kozijnen, ramen, deuren, trappen en prefab elementen.